Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ακόμα στη συνάντηση Τραμπ – Κιμ


«Ζωντανή» διατηρούν την ελπίδα στην Ουάσινγκτον ότι η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν τελικά θα πραγματοποιηθεί, παρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ να ακυρώσει τα πάντα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

«Διατηρούμε πάντα την ελπίδα ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και ενεργούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε συνείδηση του γεγονότος πως μπορεί να είναι δύσκολες συνομιλίες», δήλωσε η Σάντερς στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Βόρεια Κορέα απείλησε σήμερα να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής, αν η Ουάσινγκτον επιδιώξει να την εξαναγκάσει να αποκηρύξει μονομερώς το πυρηνικό οπλοστάσιό της.

«Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος επανειλημμένως, είμαστε έτοιμοι για αυτή τη συνάντηση και, αν γίνει, θα είναι πολύ καλά, αν όχι, θα δούμε», επέμεινε η Σάρα Σάντερς η οποία υποσχέθηκε πως, αν δεν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός με την Πιονγκγιάνγκ, «θα συνεχιστεί η τρέχουσα εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης».

Εξάλλου, η Πιονγκγιάνγκ ακύρωσε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου με τη Νότια Κορέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται αυτές τις ημέρες από τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον.

«Ο πρόεδρος είναι ο πλέον σταθερός διαπραγματευτής που υπάρχει. Είναι έτοιμος να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία, η ομάδα του είναι έτοιμη να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις», εκτίμησε η Σάντερς.

Η ιστορική σύνοδος κορυφής είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, ωστόσο η Βόρεια Κορέα φαίνεται να επιστρέφει στην παραδοσιακή της τακτική, έπειτα από μήνες διπλωματικής προσέγγισης με αφορμή τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο.

localStorage.clear();Πηγή

The post Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ακόμα στη συνάντηση Τραμπ – Κιμ appeared first on Daily-News.GR.Add Your Comments

Disqus Comments