-->

Με 57,02% προηγείται ο Ρ.Τ. Ερντογάν, στο 40% των ψήφων


Με καταμετρημένο το 40% των ψήφων από τις προεδρικές εκλογές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 57,02%, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και κύριος αντίπαλός του Ερντογάν στις εκλογές αυτές, συγκεντρώσει ποσοστό 28,3%.

Την ίδια ώρα, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών λέγοντας ότι αποπειρώνται να χειραγωγήσουν την αντίληψη του κόσμου για τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ταγίπ Ερντογάν εξασφαλίζει το 57,02% των ψήφων των προεδρικών εκλογών μετά την καταμέτρηση του 40% των ψήφων.

Ομως, ο Μπουλέντ Τεζκάν, ο εκπρόσωπος του CHP, δήλωσε ότι η υποστήριξη προς τον Ερντογάν βρίσκεται κάτω από το 50% συν μία ψήφο που χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο.

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προηγείται στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, με ποσοστό 46,93%, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Με καταμετρημένο το 40% των ψήφων, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό (CHP) συγκεντρώνει ποσοστό 19,49%.

Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εξασφαλίζει το 9,13% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 40% , πλησιάζοντας το εκλογικό μέτρο του 10%.

Στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το HDP δείχνουν ότι το τελικό ποσοστό του θα βρίσκεται ανάμεσα στο 11% και το 12% , εξασφαλίζοντας την είσοδό του στο νέο τουρκικό κοινοβούλιο.

localStorage.clear();



Πηγή

The post Με 57,02% προηγείται ο Ρ.Τ. Ερντογάν, στο 40% των ψήφων appeared first on Daily-News.GR.



Add Your Comments

Disqus Comments