-->

Hackers «μολύνουν» με πορνογραφικό υλικό το Super Mario Odyssey

Hackers «μολύνουν» με πορνογραφικό υλικό το Super Mario Odyssey


Οι hackers που ασχολούνται με το Nintendo Switch βρήκαν έναν μάλλον παράξενο τρόπο να χτυπήσουν τη Nintendo και να ανησυχήσουν τους γονείς. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Polygon, οι επιτήδειοι έχουν καταφέρει να εγκαταστήσουν το λογισμικό DevMenu σε κονσόλες που πωλούνται στα καταστήματα και στη συνέχεια το χρησιμοποιούν για να δημιουργούν και να ανεβάζουν custom εικόνες προφίλ.

Αυτές οι custom εικόνες δεν άργησαν να περάσουν το όριο της πορνογραφίας, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να στραφούν στο Reddit και συγκεκριμένα στο thread r/NintendoSwitch για να αναφέρουν το πρόβλημα, αλλά και για να ανεβάσουν φωτογραφίες – παραδείγματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρόπος να στείλεις αναφορά για την εικόνα προφίλ κάποιου χρήστη απευθείας από το Nintendo Switch, επειδή στις επιλογές υπάρχουν μόνο εγκεκριμένες από τη Nintendo εικόνες.

Να σημειωθεί ότι η εξάπλωση των πορνογραφικών εικόνων προφίλ φαίνεται ότι έχει γίνει μόνο στο Luigi’s Balloon World, το online mode που προστέθηκε στο Super Mario Odyssey, όπου οι παίκτες αναζητούν μπαλόνια που έχουν κρύψει άλλοι χρήστες. Όταν τα βρίσκουν, τότε τους αποκαλύπτεται η εικόνα προφίλ του κατόχου του μπαλονιού και εκεί εμφανίστηκε το πρόβλημα με το πορνογραφικό υλικό.

Μέχρι στιγμής η Nintendo δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα, ενώ οι γονείς που συμμετέχουν στο σχετικό thread του Reddit αναφέρουν ως προσωρινή λύση την απενεργοποίηση της πρόσβασης στο Internet από το Nintendo Switch.

[via]



Πηγή

The post Hackers «μολύνουν» με πορνογραφικό υλικό το Super Mario Odyssey appeared first on iTech News.



Add Your Comments

Disqus Comments