-->

Όλη η αλήθεια για την πρόπολη: Πώς μας θωρακίζει πραγματικά από το κρυολόγημα


Πονόλαιμος, συνάχι, ρινική καταρροή, βήχας και πονοκέφαλος. Τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος μας προκαλούν δυσφορία και σε πολλές περιπτώσεις, μας κρατούν μακριά από τις υποχρεώσεις μας, κάνοντας δύσκολη τη καθημερινότητά μας.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών και συγκεκριμένα την εποχή που διανύουμε, πολλές είναι οι ιώσεις οι οποίες προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Το γεγονός δε ότι ο αριθμός των ιών που μπορούν να προκαλέσουν κοινό κρυολόγημα υπερβαίνει τους 200, σίγουρα εξηγεί το γιατί είναι σημαντικό να λαμβάνουμε τα μέτρα μας -πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε καθημερινά σε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να προστατευτούμε από τις εποχικές ιώσεις, να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας και την ίδια ώρα να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα συμπτώματα του κρυολογήματος με τον πλέον φυσικό τρόπο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε πολλές περιπτώσεις, τα κατάλληλα μέτρα και ορισμένες στοχευμένες και δη φυσικές επιλογές -όπως η πρόπολη- αρκούν για να μας προστατέψουν και να μας ανακουφίσουν. Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να λάβουμε υπόψη μας τις παρακάτω παραμέτρους.

ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: «», key:»», target: «_blank» } };

Μην περιοριστείτε στα «γιατροσόφια» της γιαγιάς

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει να βρει τη θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα. Παρόλα αυτά, έχει ανακαλύψει πως υπάρχουν μια σειρά από φυσικά συστατικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό να προστατευτεί από αυτό και να το αντιμετωπίσει πιο εύκολα.
Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε στα «γιατροσόφια» της γιαγιάς. Αντιθέτως, πρέπει να στραφείτε σε φυσικές αλλά παράλληλα σύγχρονες λύσεις, οι οποίες φέρουν την «σφραγίδα» των ειδικών.

tea

Πείτε «ναι» στην πρόπολη

Μια από τις εξελιγμένες και παράλληλα φυσικές λύσεις είναι αναμφίβολα η πρόπολη. Είναι γνωστή στον άνθρωπο από την αρχαιότητα και πρόκειται για ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που μας έχει χαρίσει η Φύση για τη θωράκιση του οργανισμού, την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων.

Παράγεται από τις μέλισσες, περιέχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιμυκητιασικές και αντιικές ιδιότητες, αποτελεί ουσιαστικά το πιο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και μπορεί να αποδειχθεί ένας πραγματικά αξιόπιστος και δυνατός σύμμαχος ενάντια στις εποχιακές λοιμώξεις.

Ανάλογα με το πρόβλημά μας, λοιπόν, σίγουρα αξίζει να βρούμε προϊόντα με πρόπολη που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας: Από καραμέλες με αντιβακτηριαδιακή δράση για τον ερεθισμένο λαιμό, μέχρι σπρέι πρόπολης για την ανακούφιση από το βήχα (για παιδιά και ενηλίκους) και από βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μέχρι ρινικά σπρέι, φυτικά σιρόπια με μαλακτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ο κατάλληλος «εξοπλισμός» θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα το πρόβλημα και θα σας προστατέψει.

melissa

Εστιάστε σε προϊόντα που περιέχουν υπερκάθαρο εκχύλισμα

Και στην περίπτωση της πρόπολης, ωστόσο, υπάρχει ένα σημείο το οποίο πρέπει να προσέξετε: Η μέθοδος επεξεργασίας στην οποία υπόκειται προτού φτάσει στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Προκειμένου να λαμβάνετε όλα τα ευεργετικά οφέλη της πρόπολης στον μεγαλύτερο βαθμό, είναι σημαντικό να προμηθεύεστε προϊόντα τα οποία περιέχουν υπερκάθαρο εκχύλισμα πρόπολης με υψηλά επίπεδα ενεργών συστατικών -χωρίς κερί και άλλους αλλεργιογόνους ή μη ωφέλιμους παράγοντες.

Σύμφωνα με έρευνες, το εκχύλισμα πρόπολης με τον υψηλότερο δείκτη ποιότητας σήμερα -σε σύγκριση με άλλα προϊόντα πρόπολης που διατίθενται στην αγορά- εντοπίζεται στην πρόπολη E.P.I.D.®. Μας έρχεται από τη Specchiasol, μια εταιρεία η οποία έχει μια παράδοση 40 χρόνων στην εκχύλιση της πρόπολης.

Η πατενταρισμένη μέθοδός της πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μιλάνου και η ολοκληρωμένη σειρά Propoli E.P.I.D.® της Specchiasol, περιέχει προϊόντα που θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στις εποχιακές λοιμώξεις και αποτελούν πραγματικά καινοτόμες λύσεις, οι οποίες βασίζονται στη δύναμη της Φύσης.

propoli

Καθαρίστε καλά αντικείμενα, επιφάνειες και χέρια

Τέλος, μην ξεχνάτε πως ο καθαρισμός αποτελεί έναν βασικό κανόνα υγιεινής τον οποίο συχνά πολλοί αμελούν. Η αλήθεια είναι ότι το κοινό κρυολόγημα μεταδίδεται πιο εύκολα μέσα από την επαφή και λιγότερο από τον βήχα ή το φτέρνισμα. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να φροντίζετε να έχετε πάντα μαζί σας ειδικά καθαριστικά προκειμένου να καθαρίζετε καλά τα χέρια σας. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε κάθε επαφή των χεριών σας με το πρόσωπο (οι ιοί μεταδίδονται ακόμη και μέσα από τα μάτια) και να περιορίσετε -όσο μπορείτε- τις χειραψίες. Μην ξεχνάτε, επίσης, να απολυμαίνετε κάθε μέρα καλά τα αντικείμενα και τις επιφάνειες που χρησιμοποιείτε περισσότερο, όπως το τηλέφωνο και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Κάποιοι ιοί μπορούν να επιβιώσουν έως και επτά ημέρες πάνω σε κάποια επιφάνεια!

plusimo xerion

Αν θέλετε, EPID… έλους, λοιπόν, να σταματήσετε να ταλαιπωρήστε συχνά και σε έντονο βαθμό από το κρυολόγημα, καλό είναι να έχετε κατά νου τις παραπάνω πληροφορίες. Η καλή υγιεινή, η στροφή σε φυτικά συστατικά όπως η πρόπολη και η προτίμηση εξειδικευμένων προϊόντων, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.



Πηγή

The post Όλη η αλήθεια για την πρόπολη: Πώς μας θωρακίζει πραγματικά από το κρυολόγημα appeared first on Daily-News.GR.



Add Your Comments

Disqus Comments