-->

Τι να παραγγέλνεις σε ντελίβερι για να μην παχύνεις

Οι λέξεις δίαιτα και delivery συνήθως δε συνδυάζονται, αφού όταν παραγγέλνουμε φαγητό απ’ έξω είναι πολύ δύσκολο περιοριστούμε στις θερμίδες που θα καταναλώναμε εάν επιλέγαμε ένα σπιτικό ελαφρύ γεύμα.

Ωστόσο, η παραγγελία φαγητού απ’ έξω μπορεί να αποτελέσει λύση σε πιεσμένες μέρες που ενδεχομένως δεν έχουμε προλάβει να μαγειρέψουμε, ενώ πολλές φορές «συνοδεύει» συνεστιάσεις με φίλους, αποτελώντας κομμάτι της διασκέδασής μας. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να συνδυάσουμε δίαιτα και delivery;

Το «κλειδί», θα λέγαμε ότι βρίσκεται τόσο στη συχνότητα, όσο και στο είδος του φαγητού που θα παραγγείλουμε, αφού υπάρχουν επιλογές που δε θα μας κοστίσουν ακριβά θερμιδικά.

Το σουβλάκι, αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές όταν παραγγέλνουμε φαγητό απ’ έξω. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε σουβλάκι από κοτόπουλο αντί για χοιρινό, γύρο ή κεμπάπ και συνοδεύσετέ το με αλάδωτη πίτα και σαλάτα, αποφεύγοντας τηγανιτές πατάτες και σως με βάση τη μαγιονέζα.

Από την άλλη, εάν η παρέα προτιμά πίτσα ή ζυμαρικά, αποφύγετε επιλογές που περιλαμβάνουν αφράτη ζύμη, λευκές σάλτσες, λιπαρά τυριά και αλλαντικά όπως μπέικον, πεπερόνι και λουκάνικα. Εναλλακτικά, προτιμήστε πίτσα με λεπτή ζύμη, μανιτάρια και λαχανικά ή ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες. Ακόμη, φροντίστε να σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτο, προκειμένου να ελέγξετε καλύτερα την ποσότητα που θα καταναλώσετε.

Τέλος, εάν παραγγείλετε μπέργκερ, τα οποία έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, επιλέξτε μπιφτέκι από κοτόπουλο ή γαλοπούλα και αποφύγετε υλικά όπως όπως μπέικον, τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού (onion rings) και λιπαρές σάλτσες.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

The post Τι να παραγγέλνεις σε ντελίβερι για να μην παχύνεις appeared first on Daily-News.GR.



Add Your Comments

Disqus Comments